От 2021 година нататък фермерите в Германия ще получават по-малко

...
 От 2021 година нататък фермерите в Германия ще получават по-малко
Коментари Харесай

За фермерите в ЕС ще има по-малко пари

 От 2021 година нататък фермерите в Германия ще получават по-малко пари от Брюксел, написа уеб сайтът на обществено-правната немска телевизия АРД, цитирайки еврокомисаря по бюджетната политика Гюнтер Йотингер. " Парите няма да бъдат орязани фрапантно, както се притесняват някои, само че и в Германия фермерите и районите би трябвало да се настроят за по-малко  финансови помощи ", е споделил той пред вестник " Велт ам Зонтаг ". Конкретните проекти на Еврокомисията за новия дълголетен финансов интервал плануват съкращения на средствата в аграрния и кохезионния фонд с 5 до 10 %.
В аграрната политика се обмисля реформа на директните заплащания за хектар земя: " Това значи: от една избрана повърхност нататък парите за хектар обработваема земя към този момент ще бъдат по-малко, в сравнение с за първите хектари ", изяснява немският еврокомисар.

14 милиарда по-малко поради Брекзита

В момента Гюнтер Йотингер създава проектобюджет за идващия финансов интервал на Европейски Съюз - за годините след 2020-та. Заради Брекзита тогава в европейския бюджет ще липсват към 14 милиарда евро. Същевременно обаче немският еврокомисар има намерение да укрепи перата " защита " и " миграционна политика ". Затова се постанова преструктуриране на разноските. Към момента разноските за селско стопанство и структурни помощи съставляват общо съвсем три четвърти от разноските на Европейски Съюз.

Освен преструктурирането на разноските, за интервала след 2020 се възнамерява също по този начин и увеличение на вноските в европейския бюджет, плащани от обособените страни-членки на Общността.
 Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер
Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер

И по-конкретно: планува се нарастване в границите на 10 до 20 %. Германия, която прочее е най-големият чист донор в границите на Европейски Съюз, по думите на Йотингер, също ще би трябвало да заплаща повече: става дума за нарастване с едноцифрена сума в милиарди.

Същевременно еврокомисарят се надява и на повече лични доходи в европейския бюджет. " Обмисляме и друго: дребна част от облагите на Европейската централна банка, които тя изкарва от издаването на банкноти, да се вливат в европейския бюджет ", изяснява Йотингер. Той продължава да упорства и за въвеждането на налог върху пластмасовите опаковки.

И Европейски Съюз може да вкара наказателни мита

Пред " Велт ам Зонтаг "  Гюнтер Йотингер реагира и на заканите на американския президент Доналд Тръмп, който има намерение да вкара наказателни мита за артикули от Европа. " Ако европейските експортьори на артикули би трябвало да заплащат мита, същото ще би трябвало да важи и в противоположна посока. Тогава и продуктите на американските компании, внасяни в Европа, ще бъдат облагани с мита ", споделя еврокомисарят. " Който реши да извади този инструмент, би трябвало да е наясно, че и ние разполагаме с него. А европейският пазар е най-малко толкоз огромен, колкото и американският. "

Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз ще прегледат за първи път тематиката за бъдещата финансова рамка на 23 февруари. А Гюнтер Йотингер има намерение да показа своя план за бюджет през месец май. След което най-вероятно ще има бурни полемики - както в Европейския парламент, по този начин и с обособените страни-членки на Европейски Съюз.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР